Tuesday, December 30, 2008

Pedulikah kita?

Baru je balik dari Loch Lomond...

Cerita tentang apa yang ada di sana etc.. akan ditulis nanti...i.Allah

Namun apa yang menyedihkan dan mengecewakan, bila balik and buka berita, ada cerita tak best tentang saudara-saudara seislam kita di Palestinkalau x tahu, silalah ambil tahu...tak cukup lagi ke dengan segala catuan & siksaan sebelum ini???

Tapi yang paling mengecewakan ialah tindakan Mesir yang taknak buka sempadan dalam usaha membantu rakyat Palestin yang menderita...Yahudi La'natullah memang Allah dah jelaskan sejelas-jelasnya dalam al-Quran betapa teruk dan betapa kejamnya mereka...tapi kenapa orang Islam bukan sahaja tak ambil peduli, malah menghalang mereka yang peduli dan ingin membantu???

So, kita kat sini?
Tepuk dada...tanya iman....paling tidak, kita ambil peduli dan jangan putus mendoakan saudara-saudara kita...DO'A adalah senjata kita yang paling utama...bak kata Yvone Ridley, ''Don't you ever underestimate the power of DO'A''



3 comments:

Lyna Wan said...

sedih sgt.antara Islam tak nak membantu.
A very bad new year for Palestinins atau lebih tepat lagi saudara seIslam kita.

anbahmie_10 said...

tak nak tolong tu satu hal...tapi kenapa mesti halang pihak lain yang nak tolong? Tak tahu nak kata apa..kenapa kita umat islam susah nk bersatu...betulla hadith tu, kita ni ramai tapi hanyalah spt buih2 di lautan...

kokochan said...

"dont you ever underestimate the power of Doa!!" i agree with that! Even saya bukanlah dikalangan hardcore anti-palestin ni,tapi kali ni saya sangat2 la sedih n dissapointed with wat happens!! :(